Min kära granne..


guess whos home!

Nu blir det nog lite uppdatering i 2 veckor o 4 dagar.. :)

Lejon på promenad..?

Hittade en gammal bild som jag o Jessica tog för något år sedan genom mina föräldrars fönster. Tycker den är lite söt haha


Ledig

Det är måndag och jag är ledig. Jag pluggar på som vanligt, inte så mkt händer! Jag städar o fixar lite för min älskling som kommer hem i veckan. Jag är helt stört otålig.

Här är en liten uppgift vi hade då vi skulle göra reklam på kulturtavlorna som hänger i stockholm till NORDISKA TRÄDGÅRDAR som är på Stockholmsmässan :)

Jag valde att göra stolpen till ett träd och hänga en gunga i den!


Och så kom det igen..

.. denna underbart, fantasktiskt, jobbiga och äkliga snö. Hoppet är ute! Åter igen har vi lurats! Jag hoppas på de där 10+ graderna som någon viskade om. Sitter här i soffan hos mamma o pappa och pluggar :) Vi har roliga arbeten i skolan just nu, men väldigt mkt! Jag har mkt att göra tills A kommer hem. Pirr i magen ^^

Men denna eviga vinter börjar bli jobbig nu.. Lite sommar vore inte fel. Då är A hemma och vi ska åka till Side i Turkiet! Längtar efter badkvällar, sol, grillkvällar och förhoppningsvis lite ledigt också, osv osv osv!!!
Lättar upp stämmningen lite med bilder från en typisk sommar kväll som jag minns :)


No life

När man börjar på min skola så skriver man på ett kontrakt som innebar att man ger upp hela sitt liv för skolan. Men det är helt okej för mig..

Här är huvudrollen i ett barnprogram som jag, Jesscia och Malin håller på med just nu! Han heter Flopp och är på jack efter sitt hem! Jag o Jessica har målat den tillsammans :) Kul!

Arbeten vi har just nu:
- Magasin, Slutuppgift i typografi
- TV Serie, pressenteras för SVT
- Reklamfilm, Pressenteras för Fotografiska
- Grafisk profil till blombutik

 


Det var det där med geografi..Ser ut som att någon har skrivit in mig på http://www.tjuvlyssnat.se/


Dyslexi

Vi har nu börjat med vårat slutprojekt i asymetrisk typografi, uppgiften är att vi ska göra ett magasin och vi har blivit uppdelade i grupper. Jag hamnade med Elsa och då var det ganska givet vad vi skulle göra. Både hon och jag har dyslexi, så det är vad det ska handla om! Sen har Josefin halkat in på ett hörn också! Detta kommer att bli jättekul!
Så jag har suttit och "forskat" lite på dyslexi, försökt hitta lite innehåll i tidningen. Då hittade jag ett litet test, jag vet att ett test på internet inte kan avgöra om man har det eller inte, men det kan vara intressant ändå!

Detta är vad jag skulle svarat:

VUXNA
* Hade du svårt att lära dig multiplikationstabellen i skolan? JA
* Har du svårt att stava rätt? JA
* Har du svårt att skilja på höger och vänster? JA
* Har du svårt att förstå och fylla i blanketter? JA
* Har du svårt att ta meddelanden mm på telefon och skriva ner det på papper korrekt? JA
* Har du svårt att rabbla månader i bakvänd ordning eller räkna från 100 till 0? JA
* Blandar du ihop nummer som t ex 75 och 57? JA
* Tar det lång tid för dig att läsa en sida i en bok? JA
* När du ska säga ett långt ord, har du svårt att få alla ljud i rätt ordning? Vet inte..
* Blir det ofta fel när du skriver datum? JA


NÄR JAG VAR BARN
*  svårt att läsa högt? JA
*  svårt att skriva av från tavlan i ett klassrum? JA
*  svårt att följa en längre instruktion? JA
*  Hoppar över ord eller rader när det läser? Vet inte..
*  Finns det någon annan familjemedlem som har svårt att läs-och skrivsvårigheter? NEJ
*  svårt att räkna baklänges från 100 till 0? JA
*  svårt att läsa och/eller stava? JA
*  Blandar ofta ihop bokstaven b och d? JA
*  svårt att skilja på höger och vänster? JA
*  Tycker att det är jobbigt att gå till skolan och/eller upplever misslyckanden om och om igen? JA

 

Man märkte ganska tidigt att jag hade dyslexi, och det är något som har påverkat hela mitt liv. I längden skulle jag vilja säga att det är på ett posetivt sätt. När jag var liten var det jobbigt.. grät när jag skulle läsa högt; när andra redan kunde läsa flytande upprepade och stakade jag fortfarande på nästan alla ord. Multiplikationen kan jag fortfarande inte det minsta, kan knappt huvudräkning i över huvudtaget. Att särskilja på b och d kämpade jag med upp till 5an eller 6an?


Idag har jag svårt att förstå långa förklarade texter och uppgifter, läser det om och om igen. Jag läser fortafarade inte högt. Det där med att rabbla månader i bakvänd ordning eller räkna från 100 till 0 försökte jag göra nyss och det gick inge bra alls. Jaa.. ni fattar nog vad jag menar. Jag har ganska grov dyslexi, det är inte så att jag inte kan läsa i över huvudtaget, klart jag kan det. Men det är knappast så att jag friviligt läser en längre text eller en bok, kanske på sommaren vid stranden.

Men det jag skulle vilja säga är att jag har fått mkt posetivt ut från min dyslexi! Ett typiskt tecken på att man har dyslexi är att andra sinnen blir starkare, den "praktiska och kreativa" hjärnhalvan. Rita, sjunga, bygga, skapa, sy, fota, pyssla.... osv. Det måste jag ju ändå påstå att jag har märkt av betydligt mkt mer än min svårighet för text och språk osv... då måste dyslexi vara något posetivt i sin längd? haha!

Kram på er!


se, se, se!!!


Rihanna- California King Bed

 


Tid över?

Plugga, hem sova, plugga, hem sova.... osv.

Haha, idag är första dagen på länge som jag är ledig. Vad ska jag göra då? Jo idag ska jag plugga och städa! Ska bli skönt att inte ens lämna lägenheten idag. Vad som var ännu skönare är att jag har sovit tills jag inte kunde sova längre!
Nu ska jag upp, sätta på hög musik och ställa mig och diska osv. Lägenheten ser ut som skit, eftersom att jag i flera dagar bara har varit hem och vänt hehe. A hade varit besviken på mig..

Ha en bra dag! Det ska jag ha :) Njuta av att jag kan traska runt i min onepiece.

Kan man sakna någon mer? Bara 11 dagar tills du kommer hem igen!!! <3


En trött Fias liv

Mitt i allt stress i skolan och oro för Affe så får man icke glömma bort sig själv. Ibland måste man stanna upp, säga; Vänta nu? Hur blir det här? Andas..
Varit mkt nu på senaste, skolan ställer höga krav och man kämpar med att vara en bra flickvän och inte allt för orolig och ledsen/sur över "Affesituationen".
Nä det får bli en liten ändring! :) Lite Fia pepp. Ta det lite lugnt. Lyssna på sig själv.. detta ska jag fixa. Det är bara 2 veckor kvar tills A kommer hem. Jag behöver det så hårt! Behöver på fyllning av massa kärlek och energi! Det störda är att jag redan är stressad över att A kommer hem. Kommer jag hinna med honom ens? Kommer leavet springa förbi som förra gången så är han borta igen?

Halva Affe-periden har gått nu, rätt som det är så är han hemma. I säkerhet och till ett vanligt liv. Där vi äter middag tillsammans.. Ja, ni fattar :)
Its a new day tomorrow, nya möjligheter!


Trött?

Tack ni andra soldatfruar och vänner! Ni är grymma som finns där och peppar! :) kärlek till er

Puttenutte


2 underbara år.. dam dam dam daaaaah

Idag är det min och Älsklings 2 års dag (men det är även kvinnodagen, fettisdagen och pannkaksdagen). Detta firades med Fanny! Vi har ätit makaroner med bea, kokosbollar, flädersaft och choklad. Vi ska sova nu..

Saknar honom otroligt mkt och idag var verkligen en sån dag då jag hade behövt honom här. Men ska vi se posetivt på det hela så är det snart bara 2 veckor kvar tills leave!
Nä nu är jag skit trött! Sov gott!

Blombudet knackade på dörren..


Imorse..Plugga? Vad är det.. jag försöker faktiskt!!!

Bring it on!Du klara mer än vad du trorKärlek och lycka


Underbart

Klockan är sex och Lisa har somnat i soffan hos mig. Haha, vi har strosat runt på stan hela dagen och varit effektiva, stött på lite människor o fikat. Så nu är vi slut!
Ikväll ska Lisa få sin 20 års pressent av mig. Det är inte vad som hellts, det är en 3 rätters middag! Kommer att bli hel grymt tror jag!

Igår hade Elin, Carro, jag o Lisa en riktigt tjejkväll; vin och en massa snack! Det var as najs verkligen, precis vad jag behövde efter en påfrestande dag som innebar både redovisningar och praktikinterljuv. Jag har btw fått praktikplats!!! Och jag är hel nöjd! Det kan nog inte bli bättre, peppar peppar ta i trä. I ungefär 4 veckor kommer jag vara här http://www.gyrohsr.se/ som Art Designer.

Vi får se om Lisa vaknar snart.. hon är så söt när hon drägglar på mina kuddar hehe.
Ni får ha en bra kväll! För det kommer vi att ha :)Dag 8: En favoritbild

Har den utskriven som A3 hemma, hänger så fint på väggen. En minnesfull dag på A:s landställe <3 Absolut en favoritbild med mkt känslor!Ska jag slå till på denna?

 

Perfekt att ha datorn i till skolan o så. 499 kr, ska jag beställa hem på en gång? Alltid beslutsångest..


Här vare tomt


RSS 2.0